COLLECTIE

MACHINES~MOTOREN~LOCOMOTIEVEN~GEREEDSCHAPPEN~AMBACHTEN~TE VEEL OM OP TE NOEMEN!

De collectie van het Mechanisch Erfgoed Centrum is zeer divers en omvat veel historische machines en objecten. Er is een grote collectie te zien en te beleven, bestaande uit verbrandingsmotoren,  opengewerkte motoren, stoommachines, walsen, landbouwmachines, motorboten, smalspoortreinen, metaalbewerkingsmachines, houtbewerkingsmachines,  smederijmachines, drukkerijmachines,  draglines, een mahoniehoutenmijnenveger van 1942 en een ijsbreker uit 1949.

 

In de 60 meter lange vitrine zult u van alles tegen komen. U kunt dan denken aan radio’s en tv’s, typemachines, huishoudelijk apparatuur, een bakkerij-inventaris, stoomminiaturen, speelgoed maar ook veel oude gereedschappen en bijzondere technische objecten. 

In een aparte ruimte is in het museum een bibliotheek met veel oude technische boeken ondergebracht. 

  

De gehele collectie van het Mechanisch Erfgoed Centrum is ondergebracht in de ‘Remise’,

De staalconstructie van het karaktistieke gebouw is afkomstig uit Nijmegen en is een voormalige busremise. Het gebouw is ter plaatse gedemonteerd en op het MEC Museum weer opgebouwd met nieuwe wanden en deuren, en een glazen voor- en achterpui. Het gehele dak van het gebouw is voorzien door een mos-sedum dakbedekking. Vanuit het electriciteitsmuseum boven in de hal

heeft u een prachtig overzicht over de collectie. Van uit de kantine heeft u

een fantastisch uitzicht over het polderlandschap.

 

Momenteel word er gewerkt aan de collectie pagina's en zullen individuele collectiestukken extra aandacht krijgen.

 

Hieronder twee plattegronden van het buitenterrein en de museumremise zodat u een idee heeft van de diversiteit en waar wat is te vinden.

 
NEEM CONTACT OP:

MECHANISCH ERFGOED CENTRUM

TELEFOON: 0321-325 139

ADRES: Dronterweg 29 8251 PA Dronten

 

MEC FEBRUARI 2022